Decontaminare & Polish - menținerea aspectului și valorii mașinii în timp

Atât decontaminarea, cât și polisharea sunt servicii esențiale pentru menținerea vopselei mașinii în condiții optime. Acestea trebuie efectuate de profesioniști în domeniul îngrijirii auto pentru a asigura rezultatele dorite și pentru a preveni eventualele daune.

Ce este decontaminarea chimică cu argilă?

Decontaminarea chimică cu argilă este un proces de curățare profundă a suprafeței mașinii, care implică utilizarea unei paște speciale de argilă pentru a elimina contaminanții încrustați. Argilă utilizată în acest proces este tratată chimic și are capacitatea de a atrage și de a îndepărta impuritățile nedorite. Această metodă este eficientă în îndepărtarea depunerilor de ferodouri, părți microscopice de metal și alte particule aderente de pe caroserie.

Care sunt beneficiile decontaminării chimice cu argilă pentru mașina ta?
  • Redă Strălucirea și Netezimea: După decontaminare, vei observa imediat o diferență în textura și aspectul suprafeței mașinii tale. 
  • Pregătește Suprafața pentru Polisare și Ceruire: Decontaminarea cu argilă este etapă de bază pentru orice proces ulterior de polisare și ceruire. Eliminarea contaminanților permite aplicarea uniformă a produselor de întreținere și crește durabilitatea rezultatului final.
  • Crește Eficiența Protecției Vopselei: După decontaminare, stratul de protecție aplicat (cum ar fi ceară sau sealantul) va adera mai bine la suprafață și va oferi o barieră mai eficientă împotriva contaminanților viitori.
Ce este decontaminarea chimică cu argilă?

Procesul de decontaminare cu argilă implică următorii pași:

  • Pregătirea Suprafeței: Mașina trebuie să fie curățată în prealabil, îndepărtându-se murdăria și praful superficial.
  • Umezirea Argilei: Pastă de argilă trebuie să fie moale și maleabilă. O umezire adecvată este esențială pentru a preveni zgârieturile.
  • Lubrifierea Suprafeței: Se aplică un lubrifiant special pe zona care urmează a fi decontaminată. Acesta permite argilei să alunece ușor peste suprafață.
  • Decontaminarea: Cu mișcări delicate, argilă se presează pe suprafață și se trage cu grijă. Acest proces se repetă până când suprafața devine netedă și fără rezistență.
  • Clătirea și Uscarea: După ce s-a terminat decontaminarea, suprafața se clătește și se usucă cu atenție.
Ce este corecția lac?

Corecția lacului, cunoscută și sub denumirea de polisărea profesională, este un proces de curățare și refacere a suprafeței vopselei mașinii pentru a îndepărta imperfecțiunile și a-i reda strălucirea originală. Această procedură este realizată de obicei de către specialiști în cosmetică auto și implică utilizarea unor compuși de polizare și mașini de polisat profesionale.

Avantajele corecției lacului pentru mașină:

Restaurarea Strălucirii: Pe măsură ce mașina îmbătrânește, vopseaua poate dezvolta zgârieturi fine, holograme sau pete de apă care afectează aspectul general. Corecția lacului elimină aceste imperfecțiuni și aduce o strălucire uluitoare vopselei.

Protecție Suplimentară: Procesul de corecție nu doar îmbunătățește estetică mașinii, ci și crește aderența și eficacitatea straturilor de protecție ulterioare, cum ar fi ceramică de sticlă sau lacul transparent. Acest lucru contribuie la protejarea vopselei împotriva factorilor de mediu nocivi, cum ar fi radiațiile UV sau contaminanții din aer.

Valoarea Crescută a Mașinii: O mașină cu vopseaua în stare perfectă arată mai bine și poate adăuga valoare vehiculului tău. Dacă intenționezi să vinzi mașina în viitor, o vopsea impecabilă poate atrage oferte mai bune și un preț mai înalt.

Economie de Timp și Bani: Corecția lacului este mai puțin costisitoare și mai puțin consumatoare de timp decât repictarea întregii mașini. Este o modalitate eficientă de a revitaliza aspectul mașinii tale.

Prevenirea Ruginei și Coroziunii: Eliminarea imperfecțiunilor din stratul de vopsea ajută la prevenirea formării ruginei și a coroziunii, prelungind durabilitatea mașinii tale.

Polish-ul în 3 pași

Polish-ul pentru caroserie în 3 pași simpli implică curățarea profundă, polisharea în profunzime și protejarea finală a vopselei mașinii. Acest proces nu doar îmbunătățește aspectul mașinii tale, ci și contribuie la protejarea sa pe termen lung împotriva factorilor de mediu și a uzurii.

1. Curățarea profundă:
Primul pas în procesul de polish al caroseriei constă în curățarea profundă a suprafeței. Acesta implică îndepărtarea prafului, a murdăriei și a contaminanților care s-au acumulat pe caroserie în timp. Pentru această etapă se folosesc adesea soluții speciale de curățare și bureți sau lavete de microfibră pentru a asigura o suprafață curată și pregătită pentru următorii pași.

2. Polisharea în profunzime:
Al doilea pas este polisărea în profunzime a caroseriei. Aici, un compus de polizare special este aplicat pe suprafața mașinii și se folosește o mașină de polisat pentru a îndepărta zgârieturile fine, hologramele sau imperfecțiunile din vopseaua mașinii. Acest proces restabilește strălucirea și luciul caroseriei și poate face diferența în aspectul general al vehiculului.

3. Protejarea și strălucirea finală:
Ultimul pas constă în aplicarea unui strat de protecție și în obținerea unei străluciri finale. Aici, se aplică un strat subțire de ceară sau sealant pentru a proteja vopseaua de factorii de mediu nocivi și pentru a oferi o barieră suplimentară împotriva contaminanților. Această etapă finală adaugă și mai multă strălucire și profunzime culorii caroseriei, lăsând mașina ta să strălucească că nouă.

Prețul variază în funcție de clasa mașinii și de volumul de muncă și începe de la 850lei.

Prețul variază în funcție de clasa mașinii și de volumul de muncă și începe de la 850lei.

Contactează-ne acum
pentru a-i aduce strălucire și pentru a-ți proteja mașina